پاورپوینت بررسی معماری معاصرتونس

ساخت وبلاگ

پاورپوینت بررسی معماری معاصرتونس



تاریخ ایجاد 09/03/2016 12:00:00 ق.ظ   تعدادبرگ: 40 اسلاید   قیمت: 6000 تومان     تعدادمشاهده  22


بخشی از مطلب
به رغم وسعت نسبتاً کم، تونس توانسته در طول سال ها به سبک معماری خاصی، با الهام از ویژگی‏های منطقه‏ای دست یابد که از سبک مدیترانه‏ایِ شمال و بخش‏های ساحلی، تا سبک صحرایی بخش‏های جنوبی‏اش را دربرمی‏گیرد. طی دهه‏های گذشته، شهرسازی تحت تأثیر معماریِ به اصطلاح  معاصر و مدرن، دستخوش تغییرات وسیعی شده و در شهرها سبک‏های مختلفی در کنار، و در ترکیب با هم به وجود آمده‏اند که خود نیز مدام دچار تغییر و دگرگونی می‏شوند، به این ترتیب امروز شاهد ساختمان‏های مدرنی هستیم که در واقع بدون ارتباط با سبک خاص تونسی در کنار شهرهای قدیمی قد می‏کشند و مجموعۀ رنگارنگی را تشکیل می‏دهند که اغلب بازتابی از هوس‏های مالک، مدها، و جریان‏های بیگانه با فرهنگ بومی‏اند.
 
 
 
از ابتدای استعمار شمال آفریقا توسط فرانسه، تونس به داشتن سبک‏های معماری متفاوت شناخته می‏شد ـ گرچه در تونس، رسماً از واژۀ «تحت‏الحمایه» به جای مستعمره استفاده می‏شد ـ و معماری بین تطبیق با   الگوهای غربی یا احیای میراث بومی در نوسان بود. در این زمینۀ خاص، سبک مورسک نو[2] ( عنوانی که فرانسوی‏ها به آن دادند) متولد شد، که در همان زبان آن را «عربی»[3]هم خواندند. هدف، تحکیم موقعیت و نقش «حامی» به جای «استعمارگر» بود، چون پس از گذشت چندین سال، معماری مدرن هنوز هم عمدتاً سبکی مهاجم و تحمیلی تلقی می‏شد. هدف از این ترفند سیاسی، برقراری اتحاد با قدرت‏های محلی بود. تکنیک‏های سنتی بومی اکنون در زمینه‏ای متفاوت، در اختیار افراد مختلفی بودند که به نحو شایسته‏ای از سوی حکومت تشویق می‏شدند. چندین کمیته و تعدادی از معماران هم به عنوان شاخۀ خصوصی این برنامه فعالیت می‏کردند. حاصل کار، سبک چشمگیری بود با تمرکز بر الگوهای کلاسیک با نماهای تزئین شده، و نشانه‏های عربی به تقلیدی سطحی از چند عنصر معماری عربی، مثل گنبد، قوس، کاشی و مناره محدود شدند.  
 
 
 
پس از جنگ دوم جهانی، معماران به سراغ ترکیب‏ها و عناصر معمارانۀ کاربردی و منطقی‏تری رفتند که حاصل آن، تحلیل صحیح‏تر و درک عمیق‏تر معماری بومی بود. این دوره کوتاه بود و فقط بر بخشی از چشم‏انداز شهری تأثیر گذاشت. ارائۀ تعابیر تازه‏ از واژه‏های سنتی معماری تونس به وسیلۀ معماران بین‎المللی، که به پروژه‏های بزرگ صنعت توریسم و بخش خصوصی بین دهۀ 1970 و 1990 علاقمند شده بودند، آغازگر دورانی پرتحرک و التقاطی شد.
 معماری مدرن در تونس بازتابی از ویژگی‏های فرهنگی است که ردپایی طولانی در تاریخ دارند، در عین حال این معماری به روی دنیا، و ابداعات فنی باز است. با آغاز دوران صنعتی و تغییرات ناشی از دوران استعمار، این کشور تبادلات اقتصادی و فرهنگی با دنیای خارج را شروع کرد و در معماری با واژه‏ها، مصالح و ترفندهای تکنیکی شرقی، به دنبال پاسخگویی به نیازهای جهانی برآمد، اما به تدریج پیوندهایش با معماری سنتی گسسته شد. امروز از پیوند اشکال سادۀ معمارانه، مصالح مدرن و جزئیات خاص فرهنگ تونسی، هویت ویژه‏ای زاده شده. در ادامه با معرفی چند نمونه، غنا و تنوع معماری معاصر تونس از دهۀ 90 به این سو نشان داده می‏شود. برای توصیف بهتر ویژگی‏های این معماری مهم‏ترین پروژه‏ها در بخش بناهای عمومی برگزیده‏ شده‏اند: ساختمان شورای شهر تونس، و ساختمان‏های مسکونی شهر علوم و شهر ورزش رادس[4]، که ارزش آنها به تنوع سبک‏های معماری و توانایی ادغام فرهنگ مطالعه و تفسیر در کارهای بومی است و در اغلب آنها سازه، مصالح و ابتکارات قابل توجهی دیده می‏شود.


کلمات کلیدی مرتبط:
بخشی از مطلب ,به رغم وسعت نسبتاً کم، تونس توانسته در طول سال ها به سبک معماری خاصی، با الهام از ویژگی‏های منطقه‏ای دست یابد که از سبک مدیترانه‏ایِ شمال و بخش‏های ساحلی، تا سبک صحرایی بخش‏های جنوبی‏اش را دربرمی‏گیرد. طی دهه‏های گذشته، شهرسازی تحت تأثیر معماریِ به اصطلاح معاصر و مدرن، دستخوش تغییرات ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت معماری گورکانی
پاورپوینت مکتبهای معماری کشورهای اسلامی
پاورپوینت معماری معاصرتونس
دانلود پاورپوینت معماری کلیسای ایاصوفیه ترکیه+ معماری دوره بیزانس بهمراه نقشه
دانلود پاورپوینت انسان ، طبیعت ، معماری در تمدن مصر
دانلود پاورپوینت معماری آمریکا
دانلود پاورپوینت معماری روم
دانلود پاورپوینت معماری ژاپن
پاورپوینت تاج محل مروارید هند
آتش سوزی وطراحی ساختمانها...
ما را در سایت آتش سوزی وطراحی ساختمانها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cnbpsafa2a بازدید : 284 تاريخ : شنبه 15 آبان 1395 ساعت: 10:40